Krokety z drůbežího masa
60 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový květ
- 1špetkaSůl
- 100gramůTuk
- 1lžičkaPetržel - nať
- 2lžíceStrouhanka
- 1kusSalát hlávkový
- 1decilitrHovězí vývar základní
- 200gramůKuřecí maso vařené
- 0,5kusCibule
- 0,5lžíceMouka polohrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
37 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Najemno pokrájenou cibuli zpěníme na másle do zlatova, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku. Jíšku zalijeme trochou vývaru nebo mlékem a vymícháme do husté hmoty. Poté odstavíme a jakmile je hmota polovychladlá, vmícháme žloutky a jemně nasekanou petrželovou nať, špetku muškátového květu a masa pokrájeného na kostičky. Vše dle chuti a potřeby osolíme a řádně rozmícháme.
- 2Tác posypeme strouhanou houskou (nebo strouhankou). Z připravené směsi budeme tvarovat krokety ve tvaru malých válečků, které omočíme v rozšlehaných bílcích a opět obalíme ve strouhané housce.
- 3Takto připravené krokety osmažíme v rozehřátém tuku a po vyjmutí pokládáme na papírový ubrousek, aby zbylý tuk okapal.
- 4Krokety podáváme na salátových listech ochucených marinádou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.