Krokety z drůbežího masa

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
37 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Najemno pokrájenou cibuli zpěníme na másle do zlatova, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku. Jíšku zalijeme trochou vývaru nebo mlékem a vymícháme do husté hmoty. Poté odstavíme a jakmile je hmota polovychladlá, vmícháme žloutky a jemně nasekanou petrželovou nať, špetku muškátového květu a masa pokrájeného na kostičky. Vše dle chuti a potřeby osolíme a řádně rozmícháme.
  • 2
    Tác posypeme strouhanou houskou (nebo strouhankou). Z připravené směsi budeme tvarovat krokety ve tvaru malých válečků, které omočíme v rozšlehaných bílcích a opět obalíme ve strouhané housce.
  • 3
    Takto připravené krokety osmažíme v rozehřátém tuku a po vyjmutí pokládáme na papírový ubrousek, aby zbylý tuk okapal.
  • 4
    Krokety podáváme na salátových listech ochucených marinádou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.