Kroupová polévka s houbami
40 min.

Ingredience
- 2litryVývar zeleninový
- 2kusyCibule
- 100gramůCeler bulvový
- 50gramůPórek
- 100gramůMrkev kořen
- 150gramůKroupy ječné
- 125gramůMáslo čerstvé
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř bílý
- 150gramůZakysaná smetana
- 50gramůKopr čerstvý
- 50gramůHříbky čerstvé
- 60gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
31 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kroupy propláchneme studenou vodou a dáme je vařit do 1.5 l zeleninového vývaru. Vaříme na mírném ohni asi 15 minut a postupně přidáváme máslo. Ve zbytku vývaru uvaříme oloupanou a na kostičky nakrájenou zeleninu a hříbky. Uvařené kroupy přilijeme k zelenině, osolíme, opepříme, ochutíme čerstvým koprem a do odstavené polévky vmícháme zakysanou smetanu. Servírujeme ozdobené snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.