Křupavé brambory s jogurtem
80 min.

Ingredience
- 450gramůBrambory
- 0,6decilitrOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1,5decilitryJogurt bílý smetanový
- 2špetkySůl mořská
- 1lžícePažitka
- 1lžičkaKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
19 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
56 mg
Postup přípravy
- 1Dobře omyté moučné brambory se slupkou dáme do předem vyhřáté trouby péct. Brambory na několika místech propícháme jehlou a poklademe na pečící mřížku. Pečeme přibližně 1 hodinu dozlatova při 220 °C do doby, než budou měkké.
- 2Každý brambor rozřízneme na polovinu a vyjmeme lžičkou skoro všechnu dužinu tak, aby nám zůstala neporušená slupka.
- 3Olivový olej smícháme se solí a pepřem, a bramborové mističky potřeme tímto olejem z každé strany. Poklademe je na plech s pečícím papírem a pečeme dokřupava.
- 4Mezitím si omyjeme drobně pokrájenou pažitku a kopr.
- 5Do misky dáme bílý smetanový jogurt, smícháme ho s pažitkou a koprem. Pokud chceme, přidáme i mořskou sůl podle chuti.
- 6Upečené bramborové mističky naplníme jogurtovou směsí a podáváme je horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.