Křupavé rýžovo- masové kuličky
65 min.

Ingredience
- 300gramůRýže jasmínová
- 0,3litrMasový vývar
- 1špetkaŠafrán
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 50gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůKlobása skopová
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 100gramůHrášek
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125gramůMozzarella
- 100gramůStrouhanka
- 1litrOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2953 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
284 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rýži zalijeme vývarem, přidáme šafrán, přivedeme k varu a na mírném ohni dusíme cca 25min. Poté necháme zchladnout. Mezitím smícháme máslo, nastrouhaný sýr a přidáme jedno vejce. Klobásovou náplň rozdrobíme. Mozzarellu nakrájíme na kostičky.
- 2Oloupanou cibuli najemno nasekáme, rozpálíme lžíci oleje a necháme ji zesklovatět. Přidáme vnitřek klobásy, vyloupaný hrášek, 2 lžíce vody, rajčatový protlak a zakryté cca 5min podusíme. Ochutíme solí a pepřem.
- 3Hotovu rýži rozdělíme na 8 dílů. Každý z nich na dlani rozmáčkneme na placičku, dáme trochu náplně, několik kostiček sýra, zabalíme a vytvarujeme kuličku.
- 4V talíři rozšleháme zbylé vejce, kuličky do něj namočíme a obalíme ve strouhance. Fritovací olej mezitím rozpálíme a kuličky v něm smažíme 4-5min. Necháme okapat na papírové utěrce. Podávat můžeme horké a studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.