Křupavý koláč s ricottou
50 min.

Ingredience
- 900gramůSýr Ricotta
- 1kusBazalka
- 2lžičkySkořice mletá
- 500mililitrůBulgur
- 125mililitrůMáslo čerstvé
- 125mililitrůMed včelí
- 400gramůJahody zahradní
- 1kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
30 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
13 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180C.
- 2V mixéru ušleháme hladkou pastu z ricotty, medu, vajec a skořice. Potom smícháme bulgur a rozpuštěné máslo a důkladně promícháme. Hmotu vtiskneme do zapékací mísy na dno i po stranách, abychom vytvořili korpus. Přilijeme směs s ricottou, uhladíme a posypeme citronovu kůrou.
- 3Pečeme 35-40minut.
- 4Koláč podáváme mírně vychlazený, s jahodami dozdobený lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.