Krupičník
30 min.

Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 0,25kilogramPšeničná krupice
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
9 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1V kastrole rozehřejeme máslo, přisypeme krupici a za stálého míchání ji opražíme dorůžova.
- 2Potom přilijeme mléko a mícháme, až se krupice bude drobit. Nakonec přilijeme vejce ušlehaná do pěny, osolíme a vše mícháme, až vejce ztuhnou a pokrm bude sypký.
- 3Podáváme jako přílohu k masu i zelenině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.