Krupicová kaše zapečená s jablky
105 min.
Ingredience
- 150gramůPšeničná krupice
 - 500mililitrůMléko polotučné
 - 100gramůMáslo čerstvé
 - 60gramůCukr moučkový
 - 4kusyVejce slepičí
 - 400gramůJablka
 - 5gramůCitronová kůra
 - 15gramůTuk
 - 20gramůStrouhanka
 
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
27 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu mléko, za stálého míchání přisypeme krupici a zvolna uvaříme krupicovou kaši. Odstavíme a necháme chladnout.
 - 2Do misky vložíme změklé máslo, přisypeme cukr, strouhanou citronovou kůru, žloutky a šlehačem vymícháme pěnu. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky.
 - 3Do vychladlé kaše postupně přimícháme pěnu z másla, potom jablka a nakonec opatrně sníh z bílků.
 - 4Pekáček vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme krupicovou hmotou. Pečeme ve vyhřáté troubě zvolna asi 45 až 50 minut.
 - 5Vyklopíme z pekáčku, rozkrájíme na porce, rozdělíme na talířky a vychladlé podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.