Krupicové knedlíky s omáčkou z borůvek

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
977 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
29 g
Sacharidy
148 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.
  • 2
    V míse do krupice přilijeme čtvrtlitr horkého mléka, promícháme, krupici necháme nabobtnat a vychladnout.
  • 3
    Žemle nakrájíme na malé kousky, osmažíme je v pánvi na trošce rozehřátého tuku, vyjmeme a také necháme vychladnout.
  • 4
    Vajíčko rozklepneme, z bílku vyšleháme tuhý sníh. Žloutek utřeme se špetkou soli a vmícháme ho s osmaženými kousky žemle do namočené vychladlé krupice. Pak k směsi ještě opatrně přimícháme sníh z bílku a vytvarujeme knedlíky, které necháme vařit přibližně 30 minut.
  • 5
    V malé pánvi bez tuku prudce opražíme 2 lžíce mouky, přilijeme k ní zbylé mléko a při stálém míchání získáme hladký bešamel, do kterého přisypeme borůvky. Omáčku ještě krátce povaříme, odstavíme z ohně a zjemníme přimícháním másla.
  • 6
    Uvařené knedlíky rozkrájíme na plátky, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme přelité teplou borůvkovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.