Krupicový koláč a citronovou polevou
50 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 600gramůCukr krupice
- 100gramůCukr moučkový
- 1lžičkaCukr vanilka
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 0,5lžičkaSoda jedlá
- 6lžicJogurt bílý
- 25gramůMandle
- 1decilitrVoda pitná
- 1decilitrCitronová šťáva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
19 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
437 mg
Cukr
86 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme máslo s moučkovým cukrem, přidáme vejce, vanilkový cukr a vše našleháme. Přisypeme 400 g cukru krupice smíchaného s kypřicím práškem a sodu, vše promícháme, nakonec ještě do těsta zamícháme jogurt.
- 2Vymažeme formu a těsto do ní vlijeme.
- 3Mandle spaříme, oloupeme, rozpůlíme a dáme je na těsto. Pečeme 30 minut ve středně vyhřáté troubě.
- 4V době, kdy se koláč peče si připravíme polevu. V hrnci ohřejeme vodu, rozpustíme 200 g cukru, vlijeme citronovou šťávu, 10 minut necháme povařit a pak odstavíme z ohně, necháme vychladnout.
- 5Polevu ihned po upečení na koláč rozetřeme.
- 6Krájíme na porce až po vychladnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.