Krupicový nákyp s jablky a borůvkami
70 min.

Ingredience
- 0,5kilogramJablka
- 3,5decilitryVoda pitná
- 40gramůCukr krupice
- 0,5litrKompot borůvkový
- 1lžíceTuk
- 100gramůKrupička dětská
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůCukr moučkový
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
4 g
Cukr
63 g
Postup přípravy
- 1Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.
- 2V hrnci přivedeme k varu mléko a vmícháme do něj krupičku a uvaříme kaši. Do ní vmícháme máslo a necháme ji vychladnout. Do vychladlé krupicové kaše přimícháme žloutky, moučkový cukr a sníh z bílků.
- 3Jablka oloupeme, rozkrojíme na polovinu a zbavíme jádřinců. Vodu s krupicovým cukrem přivedeme k varu, půlky jablek v ní krátce podusíme pod pokličkou, pak je vyjmeme a necháme je vychladnout.
- 4Vychladlá jablka naplníme okapanými borůvkami, rozložíme je do tukem vymazané zapékací formy a přelijeme krupicovým těstem.
- 5Nákyp zapékáme v středně vyhřáté troubě přibližně 45 minut. Po zapečení ho rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme borůvkovou šťávou z kompotu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.