Krůtí řízky plněné sýrem
40 min.
Ingredience
- 500gramůKrůtí prsa
 - 1lžičkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 100gramůSýr Lučina - termizovaný
 - 1lžičkaPepř černý celý
 - 300gramůFazolky mražené
 - 3lžíceMáslo čerstvé
 - 250mililitrůVývar zeleninový
 - 1špetkaMuškátový oříšek
 - 2lžíceOlej rostlinný
 - 2lžíceKerblík
 - 1lžíceBazalka
 - 500gramůMrkev kořen
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
33 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na řízky. Osušíme je, po straně do nich nařízneme kapsu. Maso osolíme a opepříme.
 - 2Lučinu našleháme, ochutíme na nudličky nakrájenými lístky bazalky a rozdrceným pepřem. Připraveným krémem naplníme řízky. Opékáme je na rozehřátém oleji v pánvi po obou stranách asi 2 minuty.
 - 3Oloupanou mrkev rozkrájíme na špalíčky a fazolky necháme rozmrazit. Máslo zahřejeme s vývarem, vložíme zeleninu a vaříme do měkka. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
 - 4Zeleninu se řízky upravíme na talíře a posypeme lístky kerblíku.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.