Krutony bylinkové

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
158 mg
Vápník
16 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Veku nakrájíme na tenké plátky z nichž odkrojíme kůrku. Čerstvou petržel nasekáme.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej a plátky veky v něm osmažíme do zlatavé barvy po obou stranách. Pak plátky vyjmeme, necháme okapat a horké je obalíme v petrželi.
  • 3
    Lze připravit také česnekovou variaci krutonů, pak osmažené plátky potíráme česnekem rozetřeným se solí.
  • 4
    Můžeme si připravit též krutony sýrové z trouby.
  • 5
    V tomto posledním případě, použijeme asi 80 g strouhaného sýra eidamu a 2 lžíce másla. Smícháme máslo se sýrem, směsí potřeme nakrájené plátky, které srovnáme na plech a v předehřáté troubě asi 6 minut zapečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.