Krutony bylinkové
20 min.

Ingredience
- 5lžicOlej rostlinný
- 15gramůPetržel - nať
- 300gramůVeka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
158 mg
Vápník
16 mg
Postup přípravy
- 1Veku nakrájíme na tenké plátky z nichž odkrojíme kůrku. Čerstvou petržel nasekáme.
- 2V pánvi rozpálíme olej a plátky veky v něm osmažíme do zlatavé barvy po obou stranách. Pak plátky vyjmeme, necháme okapat a horké je obalíme v petrželi.
- 3Lze připravit také česnekovou variaci krutonů, pak osmažené plátky potíráme česnekem rozetřeným se solí.
- 4Můžeme si připravit též krutony sýrové z trouby.
- 5V tomto posledním případě, použijeme asi 80 g strouhaného sýra eidamu a 2 lžíce másla. Smícháme máslo se sýrem, směsí potřeme nakrájené plátky, které srovnáme na plech a v předehřáté troubě asi 6 minut zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.