Kubánská rýže
45 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
 - 120gramůCibule
 - 60gramůMrkev kořen
 - 200gramůRýže loupaná
 - 250gramůRajčata
 - 500mililitrůVývar drůbeží
 - 150gramůKukuřice
 - 90gramůHrášek
 - 2lžíceProtlak rajčatový
 - 5gramůSůl
 - 3gramyPepř černý mletý
 - 1stroužekČesnek
 - 20gramůPetržel - nať
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a čištěnou a na kostičky nakrájenou mrkev a mírně smažíme a průběžně promícháváme 3-5 minut, až je cibule sklovitá.
 - 2Vložíme důkladně propláchnutou a okapanou rýži a průběžně ji promícháváme a opražíme. Přidáme omytá a pokrájená rajčata a vývar.
 - 3Nasypeme kukuřici, hrášek a rajský protlak a uvedeme do varu. Podusíme za občasného zamíchání 12-15 minut, až rýže změkne a tekutina se vypaří.
 - 4Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme česnek. Ozdobíme nasekanou petrželovou natí a ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.