Kulajda s vejcem
20 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2litryVoda pitná
- 2kostkyMasox
- 400gramůBrambory
- 2lžíceOcet
- 200gramůKopr sterilovaný
- 250gramůSmetana kysaná
- 6kusůVejce slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Olej rozehřejeme v hrnci, přidáme máslo. Vložíme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do zlatova. Posypeme moukou, usmažíme světlou jíšku, zalijeme vývarem z Masoxu. Přidáme na malé kousky pokrájené oloupané brambory, kmín a povaříme do měkka.
- 2Do měkkých brambor vlijeme ocet, kopr, nakonec opatrně přiléváme smetanu a stáhneme ze sporáku.
- 3Polévku ochutíme solí, pepřem. Těsně před podáváním do každého talíře rozklepneme vejce. Porce zalijeme hodně horkou vodou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.