Kuličky z hovězího masa a lilku s rajčatovou omáčkou
70 min.

Ingredience
- 200gramůLilek
- 400gramůHovězí maso mleté
- 1stroužekČesnek
- 100gramůStrouhanka
- 1lžíceCitronová kůra
- 1lžíceOlej olivový
- 2lžíceBazalka
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 0,5kusCibule
- 0,5lžičkaSůl
- Na omáčku
- 130gramůAnglická slanina
- 0,5kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 160mililitrůVíno bílé
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžíceOlej rostlinný
- Na těstoviny
- 450gramůTagliatelle
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
909 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
29 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Lilek rozpůlíme a potřeme olivovým olejem a v předehřáté troubě zapečeme, poté lilek sloupneme. Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek rozdrtíme, citronovou kůru nastrouháme. Vše vložíme do mixeru, přidáme mleté maso, sůl, pepř, strouhanku a rychle umixujeme. Směs přeložíme do mísy a tvoříme mokrýma rukama kuličky a necháme pod fólií odpočinout.
- 2V mezičase připravíme omáčku. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev nakrájíme na tenké plátky, česnek prolisujeme, bazalku nasekáme najemno. Na oleji zpěníme slaninu s cibulí a chvíli smažíme. Poté přidáme mrkev, česnek a smažíme asi 4 minuty. Poté vmícháme rajčata i s nálevem, víno, sůl a pepř. Na mírném plameni omáčku dusíme zhruba 20 minut.
- 3Do hrnce s osolenou vroucí vodou vložíme těstoviny a vaříme na skus. Poté je scedíme, necháme okapat a držíme na teple.
- 4Na pánvi s olejem smažíme masové kuličky ze všech stran dozlatova. Po usmažení necháme okapat na ubrousku.
- 5Okapané těstoviny v míse promícháme s uvařenou omáčkou, s masovými kuličkami a sypeme bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.