Kuličky z jehněčího s rozmarýnem
39 min.

Ingredience
- 450gramůJehněčí krkovice
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 40gramůRajčata sušená sterilovaná
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 1lžíceOlej olivový
- 2gramySkořice mletá
- 2gramyPepř černý mletý
- 2gramyHřebíček mletý
- 2gramyMuškátový oříšek
- 2gramySůl
- 500mililitrůŘecký jogurt
- 40gramůMáta
- 4krajíceChléb celozrnný pšeničný
- 0,5kusOkurka salátová
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
30 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 220 stupňů. Z chleba okrájíme kůrku, na 5 minut namočíme do vody a po změknutí hned vymačkáme. Dáme do mísy přidáme najemno mleté jehněčí, najemno nastrouhanou cibuli, stroužek prolisovaného česneku, nadrobno nasekaná sušená rajčata, nadrobno nasekané lístky čerstvé rozmarýny, lžíci oleje, a čtyři druhy mletého koření - špetku pepře, hřebíčku, muškátového oříšku a skořice. Ještě vše dosolíme.
- 2Směs vyválíme do kuliček a aby se nelepily namáčíme si ruce ve studené vodě.
- 3Připravené kuličky naskládáme do olejem vymaštěného pekáčku a pečeme v troubě. Po osmi minutách kuličky obrátíme, aby se dobře propekly a ještě je asi 8 minut pečeme doměkka.
- 4Servírujeme na talíř na připravené nudle, rýži, či brambory a teplé hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.