Kuře dušené v pivu
60 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 80gramůMáslo čerstvé
- 40gramůOlej rostlinný
- 2kusyCibule
- 300mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžíceOcet vinný
- 5lžicSmetana 33% (šlehačka)
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 5lžicProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1237 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
92 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
867 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuře naporcujeme, cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2Kuře ze všech stran osmažíme na másle s olejem, přidáme cibuli, sůl, pepř, podlijeme pivem a pod poklicí dusíme. Po dvaceti minutách přidáme protlak a ocet. Když je kuře měkké, vmícháme do omáčky smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.