Kuře grilované s bylinkovou marinádou
60 min.

Ingredience
- 200mililitrůVíno bílé
- 1kusCibule
- 800gramůKuře
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceOmáčka sojová - Tamari
- 1lžičkaŠťáva citrónová
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaRozmarýn sušený
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
55 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
745 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Marináda: česnek utřeme, cibuli nasekáme nadrobno. Nasekanou cibuli i utřený česnek smícháme s bezlepkovou sójovou omáčkou Tamari, bílým vínem, tymiánem, majoránkou a rozmarýnem. Směs důkladně promícháme a necháme v lednici alespoň hodinu uležet. Před grilováním touto marinádou kuřecí porce polijeme a necháme okapat.
- 2Příprava kuřete: kuře očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce kuřete ve větší ploché nádobě zalijeme připavenou marinádou, chvilku ponecháme a poté dáme okapat. Následně maso za stálého otáčení grilujeme a potíráme zbytkem připravené marinády. Kuře s marinádou podáváme horké se sezónní zeleninovou oblohou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.