Kuře na zázvoru s vínem
28 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí prsa
- 3stroužkyČesnek
- 3gramyZázvor celý
- 80mililitrůOlej sezamový
- 8gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 3gramyZázvor mletý
- 3gramyKoriandr mletý
- 60mililitrůKečup
- 10gramůKoriandr čerstvý
- 4centilitrySherry brandy
- 2centilitrySlivovice
- 3mililitryTabasco
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
23 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
738 mg
Cukr
153 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso osušíme a nakrájíme na slabé nudličky. Ve woku rozpálíme olej, vložíme nasekaný česnek a nastrouhaný čerstvý zázvor, necháme zpěnit. Přidáme maso a za stálého promíchávání opékáme 7 minut. Osolíme, opepříme, okořeníme mletým koriandrem a mletým zázvorem a nakonec zalijeme sherry, kečupem a slivovicí, ještě 8 minut povaříme. Hotové maso pokapeme tabascem a podáváme ozdobené nasekaným koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.