Kuře pečené se zeleninou a nádivkou
90 min.
Ingredience
- 1500gramůKuře
 - 200mililitrůVoda pitná
 - 3kusyŽemle tuková
 - 50gramůMáslo čerstvé
 - 50gramůUzené maso vařené
 - 100mililitrůMléko polotučné
 - 1kusVejce slepičí
 - 250gramůZelenina kořenová
 - 1kusCibule
 - 2stroužkyČesnek
 - 1kusŠalotka
 - 1lžičkaSůl
 - 2špetkyPepř černý mletý
 - 1hrstPetržel hladkolistá
 - 2kusyTymián čerstvý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1202 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
78 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté kuře opatrně vykostíme tak, aby kůže zůstala neporušená. Osolíme, opepříme a naplníme nádivkou.
 - 2Nádivka: Housky z předešlého dne nakrájíme na kostičky. Nakrájené uzené maso a šalotku orestujeme na másle, přilijeme mléko a spolu s vejcem přidáme k houskám. Ochutíme solí a pepřem, promícháme a nakonec vsypeme nasekanou petrželku.
 - 3Kuře dáme do pekáče spolu s očištěnou kořenovou zeleninou nakrájenou na větší kousky, s oloupanou, nakrájenou cibulí, česnekem a pár snítkami tymiánu nebo jiných bylinek. Podlijeme trochou vody a v předehřáté troubě pečeme při 190 stupních 10 až 12 minut a potom při 160 stupních asi 1 hodinu. Během pečení kuře přeléváme šťávou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.