Kuře po baskicku
80 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKuře
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusRajčata
- 250gramůPaprika zelená
- 12kusůŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 200mililitrůRajčatová šťáva
- 50gramůPetržel - nať
- 1litrVoda pitná
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
39 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku a pokrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme bílé žebroví a jádřince a nakrájíme na nudličky. Šalotky oloupeme a pokrájíme na kostičky. Stroužek česneku nasekáme na jemno.
- 2V kastrolu zahřejeme máslo, vložíme na něj porce kuřete a opečeme. Přidáme šalotky, nakrájená rajčata a papriky. Zalijeme rajčatovou šťávou a dusíme 40 minut. Nakonec před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.