Kuře po dalmátsku

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
51 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře rozporcujeme, vykostíme, naklepeme a osolíme. Osolené kuřecí čtvrtky po obou stranách v kastrole na horkém oleji 10 minut opékáme, opečené porce uložíme do jiné nádoby a uchováme v teple.
  • 2
    Oloupeme a nakrájíme nadrobno cibuli, prolisujeme česnek, ostrouháme citron a vymačkáme z něj šťávu. Dále na proužky nakrájíme stopek a semen zbavené 2 zelené a 2 červené papriky, nadrobno nasekáme 2 chilli papričky, rajčata nakrájíme na osminky a nasekáme čerstvou bazalku.
  • 3
    Na výpeku z kuřat necháme zpěnit drobně nakrájenou cibuli s chilli papričkami, pak přidáme hladkou mouku a za stálého míchání necháme zasmahnout. Zásmažku zalijeme zeleninovým vývarem a citrónovou šťávou, svaříme na řídkou omáčku, přidáme sůl, mletý pepř, česnek a citrónovou kůru. Opečené maso vrátíme do omáčky. Nádobu zakryjeme pokličkou a na mírném ohni asi 30 minut dusíme doměkka.
  • 4
    Mezitím v pánvi na másle rozpustíme cukr, necháme ho zkaramelizovat, přidáme papriky s rajčaty, prudce je opečeme, stáhneme plamen, zakryjeme a ještě 5 minut dusíme.
  • 5
    Hotové maso přendáme z omáčky na ohřáté talíře, do omáčky vmícháme dušené papriky s rajčaty a směsí přelijeme porce masa. Servírujeme ozdobené lístky bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.