Kuře po srbsku
80 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyCitrony
- 1kusKuře
- 1lžíceOlej stolní
- 3kusyRajčata
- 100gramůSlanina vepřová
- 1lžíceZakysaná smetana
- 1kusPetržel kořen
- 1kusMrkev kořen
- 0,25kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1120 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
78 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté kuře rozdělíme na čtyři porce, osolíme, opepříme a opečeme dozlatova.
- 2Maso vyjmeme a na celé dávce oleje osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a podlijeme vodou. Přidáme porce kuřete, na kostičky nakrájenou slaninu a dusíme. Když je maso měkké, porce vyjmeme a vykostíme.
- 3Do vydušeného základu přidáme oloupaná, nakrájená rajčata bez jader, podusíme a nakonec přilijeme kyselou smetanu s citronovou šťávou. Omáčku necháme vychladnout a potom do ní vložíme porce kuřete.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.