Kuře po srbsku

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1120 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
78 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté kuře rozdělíme na čtyři porce, osolíme, opepříme a opečeme dozlatova.
  • 2
    Maso vyjmeme a na celé dávce oleje osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a podlijeme vodou. Přidáme porce kuřete, na kostičky nakrájenou slaninu a dusíme. Když je maso měkké, porce vyjmeme a vykostíme.
  • 3
    Do vydušeného základu přidáme oloupaná, nakrájená rajčata bez jader, podusíme a nakonec přilijeme kyselou smetanu s citronovou šťávou. Omáčku necháme vychladnout a potom do ní vložíme porce kuřete.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.