Kuře podušené s cizrnou a olivami pro alergiky na lepek, mléko, vejce a ořechy
72 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej olivový
- 4kusyKuřecí prsa
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaKmín mletý
- 2lžičkyKurkuma
- 4kusyKardamom
- 240mililitrůVývar drůbeží
- 1kusCitrony
- 425gramůCizrna
- 12kusůOlivy zelené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
20 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
13 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do kastrolu vlijeme 2 lžíce oleje. Vložíme kuřecí prsa a opečeme po obou stranách, až lehce zhnědnou. Vyndáme je a odložíme stranou.
- 2Oloupeme cibuli a česnek, nasekáme nadrobno.
- 3Zbývající olej rozpálíme, osmažíme na něm cibuli a česnek po 2 minuty, dokud nezměknou, nesmějí však zhnědnout. Přidáme kmín, kurkumu, koriandr, kardamom a vaříme ještě 1 minutu. Přidáme vývar, šťávu vymačkanou z jednoho citronu a cizrnu.
- 4Počkáme, než směs dojde k varu. Snížíme teplotu, přikryjeme kastrol poklicí a 50 minut dusíme, aby kuře bylo měkké. 10 minut před koncem dušení přidáme do kastrolu olivy.
- 5Osolíme, opepříme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.