Kuře s holandskou omáčkou
75 min.
Ingredience
- 50gramůHrozinky
- 1200gramůKuře
- 3lžíceOlej rostlinný
- 10gramůCitronová kůra
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 8kusůCibule perlová
- 4lžíceKoňak Armaňak
- Na omáčku
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 125gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůVoda pitná
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
54 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
644 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kuře naporcujeme na 6 kousků, které osolíme a opepříme a na rozpáleném oleji dozlatova osmažíme. Několikrát obrátíme a odložíme stranou.
- 2Namočíme na 30 minut hrozinky do koňaku.
- 3Na rozpálený olej vsypeme nakrájenou cibuli a během asi 8 minut ji necháme zesklovatět.
- 4Přisypeme zpátky kuřecí maso a přidáme hrozinky s koňakem, citronovou kůru a šťávu. Maso zvolna smažíme pod pokličkou na mírném plameni asi 40 minut. Pravidelně je poléváme masovou šťávou.
- 5Holandská omáčka: V hrnci si přivedeme k varu vodu, poté ztlumíme plamen a vložíme nerezovou misku, ve které ušleháme žloutek se lžící vody a postupně do něj po menších kouscích přidáváme máslo. Poté omáčku osolíme a dochutíme citronovou šťávou.
- 6Kuřecí maso, hrozinky a cibulku přesypeme do servírovací mísy a masovou šťávu necháme vyvařit na polovinu objemu.
- 7Zalijeme jí kuřecí maso.
- 8Holandskou omáčku podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.