Kuře s holandskou omáčkou

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
54 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
644 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře naporcujeme na 6 kousků, které osolíme a opepříme a na rozpáleném oleji dozlatova osmažíme. Několikrát obrátíme a odložíme stranou.
  • 2
    Namočíme na 30 minut hrozinky do koňaku.
  • 3
    Na rozpálený olej vsypeme nakrájenou cibuli a během asi 8 minut ji necháme zesklovatět.
  • 4
    Přisypeme zpátky kuřecí maso a přidáme hrozinky s koňakem, citronovou kůru a šťávu. Maso zvolna smažíme pod pokličkou na mírném plameni asi 40 minut. Pravidelně je poléváme masovou šťávou.
  • 5
    Holandská omáčka: V hrnci si přivedeme k varu vodu, poté ztlumíme plamen a vložíme nerezovou misku, ve které ušleháme žloutek se lžící vody a postupně do něj po menších kouscích přidáváme máslo. Poté omáčku osolíme a dochutíme citronovou šťávou.
  • 6
    Kuřecí maso, hrozinky a cibulku přesypeme do servírovací mísy a masovou šťávu necháme vyvařit na polovinu objemu.
  • 7
    Zalijeme jí kuřecí maso.
  • 8
    Holandskou omáčku podáváme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.