Kuře s medem a pomerančem
45 min.

Ingredience
- 1kusKuře
- 2kusyPomeranče
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 300mililitrůDžus pomerančový
- 50mililitrůOcet vinný
- 50gramůMed včelí
- 30gramůEstragon
- 200gramůZakysaná smetana
- 15gramůMed pampeliškový
- 60gramůOlivy černé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1184 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
76 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Kuře položíme na prkénko hřbetní stranou navrch. Nůžkami na drůbež ho podél hřbetu rozstřihneme, prsní kost však necháme neporušenou.
- 2Kuře omyjeme studenou vodou, necháme okapat a rozložíme na prkénko kůží navrch. Kuře zploštíme, konce nohou odstřihneme.
- 3Dvěma dlouhými špejlemi kuře zpevníme, aby drželo rozložené naplocho. Kůži osolíme a opepříme.
- 4Připravíme marinádu: pomerančový džus, vinný ocet, med a estragon dáme do mísy a promícháme. Kuře vložíme do marinády, zakryjeme pokličkou, necháme 4 hodiny v chladničce marinovat. Během uvedené doby je několikrát obrátíme.
- 5Příprava omáčky: zakysanou smetanu, estragon, pomerančovou šťávu, med a nadrobno nakrájené olivy smícháme, osolíme, opepříme. Misku s omáčkou přikryjeme potravinářskou fólií a dáme do chladničky vychladit.
- 6Kuře s marinádou upravíme na pekáč kůží dospod, obložíme dílky pomeranče a pečeme 25 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Potom kuře obrátíme a pečeme ještě 20-30 minut. Během pečení kuře poléváme vypečenou šťávou. Hotové kuře necháme chvíli odpočinout, ozdobíme estragonem.
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.