Kuře s olivami zelenými
90 min.

Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyKuřecí prsa
- 1kusCibule
- 2kusyPaprika žlutá
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 175gramůRajčata
- 1,5decilitryVíno bílé
- 175gramůOlivy zelené
- 5lžicSmetana 33% (šlehačka)
- 400gramůTěstoviny Penne
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
873 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
30 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme v pánvi 2 lžíce másla a 2 lžíce oleje. Přidáme pokrájená kuřecí prsa a smažíme dozlatova, poté vyndáme z pánve.
- 2Do pánve dáme pokrájenou cibuli a česnek a smažíme, než zesklovatí. Přidáme pokrájené papriky, rajčata a houby, osolíme, opepříme a 3 minuty smažíme. Přilijeme víno a přivedeme k varu. Vínem přelijeme kuřecí maso. Zakryjeme pokličkou, dáme do předehřáté trouby a zapékáme 50 minut.
- 3Do zapékací mísy přimícháme olivy, smetanu, přikryjeme a dáme do trouby na 20 minut.
- 4Dáme vařit do velkého hrnce osolenou vodu, přidáme těstoviny a zbývající olej a vaříme 10 minut, aby byly těstoviny měkké. Procedíme a dáme do servírovací mísy.
- 5Na těstoviny položíme kuřecí maso a nalijeme na ně omáčku.
- 6Okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.