Kuře s omáčkou z rajčat ( podle M. D. Rettigové )
75 min.

Ingredience
- 1špetkaMuškátový květ
- 1kusKuře
- 0,05decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1kusŽemle tuková
- 0,1litrVíno bílé
- 3kusyRajčata
- 1špetkaCitronová kůra
- 1kusHovězí vývar základní
- 1lžičkaCukr krupice
- 1kusSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1059 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
69 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
772 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné kuře rozporcujeme na čtvrtky, osolíme a uvaříme v malém množství vývaru nebo je do měkka udusíme na másle.
- 2Rajčata omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky a dusíme ve víně.
- 3Do smetany namočíme 4 plátky kůrky zbavené žemle. Následně je přidáme k rajčatům, dle potřeby přilijeme silný vývar, okořeníme, přisolíme, dle potřeby osladíme a povaříme.
- 4Jakmile je omáčky hotová, procedíme ji na kuře.
- 5Jako přílohy podáváme jemné noky, špagety a dušenou rýži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.