Kuře s pikantní červenou omáčkou
100 min.

Ingredience
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 4stroužkyČesnek
- 2kusyCibule červená
- 1lžíceKečup
- 3lžičkyPaprika mletá sladká
- 3lžícePaprika mletá pálivá
- 1kusChilli paprička
- 1litrVoda pitná
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1200gramůKuře
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
61 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
173 mg
Postup přípravy
- 1Celé kuře očistíme, rozporcujeme, umyjeme pod tekoucí vodou. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kousky, které vložíme do hrnce s rozpáleným olejem, za stálého míchání chvilku smažíme, poté posypeme mletou a pálivou paprikou, drobně nasekanou chilli papričkou, zamícháme. Následně do hrnce naskládáme připravené kuřecí porce a zprudka maso opečeme. Přidáme kečup, protlak, zalijeme vodou a pod poklicí za občasného míchání dusíme přibližně 70 minut. Měkké maso vyjmeme z hrnce, dáme stranou. Do šťávy, která nám v hrnci zůstala, nalijeme rozšlehanou smetanu s moukou, dochutíme solí, pepřem, přivedeme k varu, vrátíme připravené uvařené kuřecí porce a za občasného míchání vaříme ještě 10 minut.
- 2Uvařenou omáčku s masem stáhneme z ohně, pod poklicí necháme 5 minut dojít, porce rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.