Kuře s pomerančem a karamelem
75 min.

Ingredience
- 1kusKuře
- 100gramůAnglická slanina
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceCitronová šťáva
- 100mililitrůMartell cognac
- 250gramůRajčata
- 1kusPomeranče
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
803 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
55 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté kuře naporcujeme, osolíme a opepříme. Každou porci zabalíme do plátku slaniny a upevníme párátkem. Maso opékáme na pánvi na oleji asi 5 minut ze všech stran, vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 2Na olej vsypeme cukr, necháme zezlátnout a zalijeme koňakem a citronovou šťávou, přidáme máslo. Potom přidáme omytá, nakrájená rajčata a šťávu a kůru z 1 pomeranče. Vložíme porce kuřete a dusíme asi 45 minut.
- 3Maso podáváme přelité omáčkou a posypané nasekanou petrželkou. Vhodnou přílohou je rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.