Kuře s thajským kořením
35 min.

Ingredience
- 800gramůKuřecí prsa
- 50gramůKoriandr čerstvý
- 1kusChilli paprička
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 30gramůCitronela
- 3gramyKurkuma
- 3gramyGaram masala
- 40mililitrůOmáčka rybí
- 10gramůCukr třtinový
- 0,5decilitrLimetková šťáva
- 0,5decilitrOlej sezamový
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
18 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
940 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nasekáme chilli papričku, česnek, koriandr a citronelu a rozmixujeme spolu s kurkumou, garam masalou, třtinovým cukrem, omáčkou nam pla, sezamovým olejem a limetkovou šťávou. Osolíme, opepříme a přelijeme do nekovové mísy.
- 2Kuřecí maso jemně naklepeme přes mikroten a vložíme do marinády tak, aby bylo celé ponořené. Zakryjeme fólií a necháme v lednici 3 hod. uležet.
- 3Naložené maso opékáme na grilovací pánvi asi 20 minut, průběžně otáčíme a potíráme marinádou. Servírovat můžeme s ochucenou rýží nebo rýžovými nudlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.