Kuře sváteční na jablkách
145 min.
Ingredience
- 2kilogramyKuře
 - 3kusyJablka
 - 30gramůMáslo čerstvé
 - 1lžíceMarmeláda rybízová
 - 1lžícePetržel - nať
 - 1kusCibule
 - 60gramůŽampiony čerstvé
 - 60gramůŠunka uzená
 - 25gramůStrouhanka
 - 1lžíceCitronová šťáva
 - 2lžičkyOlej rostlinný
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
866 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
58 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Rozpustíme v pánvi máslo, osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme žampiony a tři minuty smažíme. Sundáme z plamene, přidáme nasekanou šunku, strouhanku a petrželku. Máme nádivku.
 - 2Z jablka vyřízneme jadřinec a slupku ponecháme. Nastrouháme jablko nahrubo, přidáme součásti nádivky k jablku s citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
 - 3Na prsíčkách uvolníme kůži a opatrně pod ni vsuneme nádivku. Kuře vložíme do pekáče a potřeme olejem.
 - 4V předehřáté troubě pečeme 100 minut. Pokud nám začne kuře brzy hnědnout, pokryjeme ho fólií.
 - 5Zbavíme jadřinců zbývající jablka a pokrájíme na plátky. Osmahneme v másle dozlatova. Přidáme rybízovou zavařeninu a prohřejeme, dokud se nerozpustí.
 - 6Podáváme kuře ozdobené plátky jablek a petrželkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.