Kuře v mátové omáčce

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
11 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
282 mg
Cukr
830 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí stehna svlékneme z kůže a dáme do zapékací mísy. Okolo rozložíme na plátky nakrájenou cibuli, potřeme citronovou šťávou a přidáme mátu. Necháme cca 2 hodiny odležet v lednici, případně můžeme nechat přes noc.
  • 2
    Kuře poté dáme do trouby a pečeme při teplotě 190 stupňů Celsia cca 45 minut, dokud nebude téměř hotové. Kuře poté vyndáme a vše kromě kuřete přelijeme do mixéru. Rozmixovanou směs poté propasírujeme přes cedník a dáme na pánev. Rozehřejeme na mírném ohni a pomalu vmícháváme jogurt. Popřípadě přidáme pepř a sůl dle vlastní chuti. Směs poté nalijeme na kuře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.