Kuře v pikantní arašídové omáčce
15 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžičkaZázvor celý
- 1lžičkaOcet rýžový
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 1lžičkaOlej sezamový
- 300gramůKuřecí prsa
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 125gramůOřechy burské pražené
- 1kusChilli paprička
- 1kusPaprika zelená
- 600gramůRýže dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
22 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
665 mg
Postup přípravy
- 1Kuře očistíme od tuku a nakrájíme na kostičky o velikosti 2,5 cm.
- 2Arašídový olej rozehřejeme ve woku, přidáme arašídy a minutu opékáme. Opečené vyjmeme děrovanou naběračkou, vložíme do misky. Do woku dáme připravené maso, opékáme 2 minuty. Vmícháme na proužky nakrájenou chilli papričku a zelenou papriku. Opékáme minutu, poté směs vyjmeme opět děrovanou naběračkou a odložíme do jiné misky.
- 3Polovinu arašídů rozmixujeme na téměř hladkou pastu, dle potřeby přidáme vývar.
- 4Drůbeží vývar vlijeme do woku, přidáme rýžové víno, sójovou omáčku, cukr, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a rýžový ocet. Zahříváme téměř k bodu varu, vmícháme arašídovou pastu, zbývající arašídy, kuřecí směs a řádně promícháme.
- 5Směs pokapeme sezamovým olejem, minutu povaříme, upravíme na servírovací mísu a servírujeme s pečenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.