Kuřecí cannelloni s houbami
110 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůHouby čerstvé
- 300gramůKuřecí prsa
- 120gramůProsciutto sušené
- 150mililitrůVíno bílé
- 200gramůRajčata
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 250gramůCannelloni
- 600mililitrůOmáčka bešamelová
- 60gramůSýr Parmezán
- 40mililitrůOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 40mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
24 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli nadrobno, nakrájený česnek čerstvé houby. Po 3 minutách přidáme kuřecí maso nakrájené na kostičky a prosciutto, opékáme za občasného promíchání 10 minut. Vmícháme víno a rozmixovaná rajčata, nasekanou bazalku a protlak a zvolna vaříme 30 minut zakryté. Potom odkryjeme, osolíme, opepříme a odkryté povaříme ještě 15 minut.
- 2Vychladlou směsí naplníme cannelloni a poskládáme do vymazaného pekáčku. Přelijeme základní bešamelovou omáčkou a posypeme parmezánem, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.