Kuřecí guláš s cizrnou
65 min.

Ingredience
- 500gramůBrambory
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůMrkev kořen
- 1kusCibule
- 300gramůCizrna konzervovaná
- 600gramůKuřecí stehna
- 50mililitrůOlej olivový
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 40gramůPetržel kudrnka
- 5decilitrůVývar drůbeží
- 20mililitrůOcet malinový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
35 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory a zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky, cizrnu slijeme a necháme okapat. Kuřecí stehna osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme a na výpeku zpěníme cibuli nadrobno, přidáme brambory a zeleninu a restujeme asi 5 minut.
- 2Maso ze stehen obereme od kosti a nakrájíme na kousky, přidáme k zelenině. Vmícháme cizrnu, zalijeme vývarem a zakryté pozvolna dusíme 30 minut na mírném ohni. Podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme malinovým octem a podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.