Kuřecí kapsy plněné ricottou
40 min.
Ingredience
- 800gramůKuřecí prsa
- 5lžicRoketa
- 0,5kusKapie
- 220gramůSýr Ricotta
- 2lžíceOříšky piniové
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 6lžicVývar drůbeží
- 4lžičkyMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
29 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
367 mg
Cukr
400 mg
Postup přípravy
- 1Z kuřecích prsou nakrájíme 4 porce. Na jedné podélné straně opatrně uvolníme kůži, abychom získali kapsy vhodné k plnění. Roketu nakrájíme najemno, kapii opečeme, necháme vychladnout a nadrobno posekáme.
- 2V misce smícháme čerstvý sýr ricotta s nasekanou roketou, kapií a praženými piniovými oříšky, osolíme, opepříme a dohladka spolu utřeme.
- 3Sýrovou směsí, rozdělenou na 4 díly, opatrně naplníme připravené kapsy a vložíme je do olivovým olejem vymaštěného pekáčku, přelijeme drůbežím vývarem, osolíme a opepříme. Na každou porci položíme 1 lžičku másla a dáme péci na 20-25 minut do trouby předehřáté na 200°C.
- 4Porce servírujeme přelité vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.