Kuřecí kari s kokosem
50 min.
Ingredience
- Na ozdobu
 - 1kusCibule
 - 2lžíceOlej slunečnicový
 - 450gramůKuřecí prsa
 - 150gramůOkra - Ibišek jedlý
 - 3lžíceKari pasta
 - 1lžíceLimetková šťáva
 - 100gramůKokosový krém
 - 180gramůAnanas
 - 150gramůJogurt bílý
 - 0,25lžíceKoriandr čerstvý
 - 2stroužkyČesnek
 - 300mililitrůVývar drůbeží
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
14 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Z kuřecích stehen odstraníme kůži, vykostíme je a nakrájíme na kousky. Olej rozehřejeme ve woku, maso na něm do zlatova osmahneme za stálého míchání.
 - 2Z okry odstraníme stopky, cibuli rozkrájíme na kolečka, česnek prolisujeme, vše přidáme k masu. Opékáme 3 minuty za stálého míchání. V misce smícháme kuřecí vývar, limetovou šťávu a kari pastu, vše přilijeme do woku, zamícháme, přiklopíme a na mírném plameni vaříme půl hodiny.
 - 3Kokosový krém hrubě nastrouháme, vmícháme do směsi a povaříme 5 minut. Přidáme na kostky nakrájený ananas, jogurt, pokrájený koriandr a vše prohřejeme 2 minuty za stálého míchání.
 - 4Pokrm ozdobíme klínky citronu, snítkami koriandru a servírujeme s vařenou rýží.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.