Kuřecí kousky v kořeněné smetanové omáčce

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
888 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
68 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené kuře rozdělíme na menší kousky a osolíme. V kastrole na polovině másla a oleje zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme kari koření, papriku, zázvor a vložíme kousky kuřete. Přidáme zbylý tuk a maso osmažíme po všech stranách. Podlijeme vodou, přisolíme a za občasného míchání dusíme pod pokličkou doměkka. Potom do šťávy vmícháme smetanu a znovu přivedeme téměř k varu. Podle chuti osolíme a opepříme. Kousky kuřete ozdobíme oloupanými, nasucho opraženými mandlemi a podáváme v kořeněné omáčce. Vhodnou přílohou je rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.