Kuřecí kousky v kořeněné smetanové omáčce
65 min.

Ingredience
- 1200gramůKuře
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej rostlinný
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusCibule
- 2lžičkyKari koření
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 1špetkaZázvor mletý
- 30gramůMandle
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
888 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
68 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené kuře rozdělíme na menší kousky a osolíme. V kastrole na polovině másla a oleje zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme kari koření, papriku, zázvor a vložíme kousky kuřete. Přidáme zbylý tuk a maso osmažíme po všech stranách. Podlijeme vodou, přisolíme a za občasného míchání dusíme pod pokličkou doměkka. Potom do šťávy vmícháme smetanu a znovu přivedeme téměř k varu. Podle chuti osolíme a opepříme. Kousky kuřete ozdobíme oloupanými, nasucho opraženými mandlemi a podáváme v kořeněné omáčce. Vhodnou přílohou je rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.