Kuřecí kuličky Teriyaki s rýží
25 min.
Ingredience
- 2kusyŠalotka
 - 1kusMrkev kořen
 - 500gramůKuřecí prsa
 - 1kusCitrony
 - 200gramůRýže Basmati
 - 200gramůCibulka jarní
 - 1lžičkaOlej olivový extra panenský
 - 100mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
 - 3lžíceOmáčka sójová
 - 3lžíceCukr třtinový
 - 1lžičkaSůl
 - 7gramůPepř černý mletý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
4 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
5 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Z citronu vymačkáme šťávu a nastrouháme kůru.
 - 2Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Spolu se šalotkami je rozmixujeme na jemno. Přidáme kuřecí maso, citronovou kůru a sůl a pepř. Znovu rozmixujeme. S pomocí navlhčených rukou ze směsi tvoříme kuličky, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 10 minut na 200 °C do zlatova.
 - 3Mezitím uvaříme rýži podle návodu. Na poslední 4 minuty přidáme nasekané jarní cibulky.
 - 4V pánvi smícháme mirin, sójovou omáčku, citronovou šťávu a cukr. Přivedeme k varu a poté necháme bublat ,dokud nezískáme omáčkovou konzistenci. Odstavíme, přidáme masové kuličky a obalíme je v omáčce.
 - 5Rýži rozdělíme na talíře a přidáme k ní masové kuličky.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.