Kuřecí maso v citronové omáčce
45 min.

Ingredience
- 200gramůKuře
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2špetkySůl
- 40gramůOlej rostlinný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 50gramůCibule
- 1špetkaTymián sušený
- 100mililitrůVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
32 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
614 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso bez kůže a kostí nakrájíme na kostky.
- 2Připravíme si omáčku smícháním drobně pokrájené cibule, dvou utřených stroužků česneku, špetky soli, špetky tymiánu, 20 gramů oleje a dvou lžic citronové šťávy.
- 3Osolené a opepřené maso orestujeme na zbylém oleji a vložíme do předehřáté trouby. Polijeme ji omáčkou, sběračkou vody a pečeme. Během pečení poléváme omáčkou a podle potřeby přilíváme vodu.
- 4Jako přílohu volíme vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.