Kuřecí prsa na liškách
45 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 600gramůKuřecí prsa
- 1kusTymián čerstvý
- 50mililitrůVíno portské
- 1kusCibule
- 100mililitrůVývar drůbeží
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 2hrstiLišky čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
21 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na másle osmahneme pokrájenou cibuli a česnek na plátky.
- 2Přidáme kuřecí prsa kůží dolů a opečeme je ze všech stran.
- 3Osolíme, opepříme, přihodíme lišky a dusíme asi 3 minuty, potom přilijeme portské. Víno necháme odpařit, přidáme snítku tymiánu, zalijeme vývarem nebo vodou a přivedeme k varu.
- 4Vaříme 10 minut, přidáme smetanu smíchanou s moukou a ještě 10 minut vaříme. Dle chuti osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.