Kuřecí prsa s jablky, šunkou a ořechy
55 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí prsa
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1lžíceHrozinky
 - 2lžíceOřechy vlašské
 - 1decilitrVíno bílé
 - 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
 - 1špetkaCukr krupice
 - 200gramůJablka
 - 50gramůŠunka dušená
 - 2lžíceOlej stolní
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
19 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Omytá kuřecí prsa rozřízneme na ploché plátky, jemně je naklepeme, osolíme a opepříme. Maso zvolna opečeme po obou stranách na lžíci oleje. Podlijeme smetanou a několik minut podusíme.
 - 2Spařené rozinky vložíme do kastrolu, přidáme oloupaná, jádřinců zbavená a na hranolky nakrájená jablka, půlky ořechů a přilijeme víno. Vše krátce podusíme a podle chuti mírně osladíme. Šunku nakrájenou na nudličky prohřejeme na oleji.
 - 3Měkké maso upravíme na talíře, podlijeme šťávou se smetanou, posypeme šunkou a pokryjeme jablkovou směsí.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.