Kuřecí prsíčka Markýza
40 min.
Ingredience
- 160gramůChléb pšeničný (bílý)
 - 100mililitrůVývar drůbeží
 - 400gramůKuřecí prsa
 - 200gramůJátra husí
 - 40gramůMáslo čerstvé
 - 100gramůLanýž
 - 150mililitrůBešamel
 - 1lžičkaSůl
 - 100mililitrůVíno madeira
 - 2špetkyPepř černý mletý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
19 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsíčka trochu naklepeme a vložíme do hrnce, kde jsme rozehřáli máslo. Přidáme plátky lanýžů a lehce orestujeme. Podlijeme vývarem, vínem Madeira, osolíme a opepříme. Hrnec přiklopíme a vaříme 10 minut. Nyní přilijeme bešamel, promícháme a ještě pár minut povaříme.
 - 2Na pánvi rozpustíme lžíci másla a husí játra opečeme jako řízečky z obou stran.
 - 3Topinky z bílého chleba vyrobíme v topinkovači.
 - 4Na talíře položíme vždy dvě topinky, plátek kuřecích prsíček a na něj položíme řízeček z husích jater. Navrch upravíme plátky lanýžů. Vše přelijeme omáčkou z hrnce.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.