Kuřecí prsíčka v žemli
35 min.

Ingredience
- 500gramůKuřecí prsa
- 4lžičkyMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusSalát ledový
- 1kusHrušky
- 1lžičkaKari koření
- 4kusyŽemle tuková
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
28 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, rozpůlíme a okořeníme kari, pepřem a mletou paprikou. Opékáme je asi 7 minut po obou stranách v rozpáleném oleji. Potom maso osolíme.
- 2Žemle rozkrojíme a pomažeme máslem. Salát rozebereme na listy, omyjeme a několik listů ponecháme stranou. Zbylé nakrájíme na nudličky a rozdělíme na namazané žemle. Obložíme masem a omytou hruškou nakrájenou na malé dílky. Navrch položíme plátky sýru a přiložíme horní polovinu žemle. Vložíme do trouby pod rozehřátý gril (220 stupňů Celsia) a grilujeme, dokud se sýr neroztaví.
- 3Na talíře upravíme salátové listy, žemle a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.