Kuřecí ravioli
60 min.
Ingredience
- 120gramůKuřecí prsa
 - 60gramůŠpenátový protlak mražený
 - 60gramůProsciutto sušené
 - 1kusCibule
 - 100gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 2gramyMuškátový oříšek
 - 4kusyVejce slepičí
 - 300gramůMouka pšeničná hladká
 - 40mililitrůOlej olivový
 - 15gramůSůl
 - 8gramůPepř černý mletý
 - 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
 - 120gramůHouby čerstvé
 - 100gramůBazalka
 - 2stroužkyČesnek
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
886 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
55 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, lžičku soli, lžíci olivového oleje a 2 vejce. Hněteme intenzivně, až je těsto spojené, přendáme na pomoučněný vál a hněteme dohladka.
 - 2Kuřecí maso, špenát, prosciutto a cibuli rozmixujeme, vmícháme 2 lžíce sýra, muškátový oříšek, 2 vejce, osolíme a opepříme.
 - 3Z těsta vyválíme plát a na něj v 4 cm odstupech naklademe vždy lžičku náplně a prázdná místa pomažeme rozšlehaným vejcem. Vyválíme druhý plát, přikryjeme ten první a přitlačíme mimo místa s náplní. Těsto pak rozkrájíme na čtverce a necháme odpočinout.
 - 4Ravioli vaříme po dávkách v osolené vodě asi 5 minut, vyndáme děravou naběračkou a osušíme na utěrce.
 - 5V hrnci rozehřejeme smetanu a prolisovaný česnek, přidáme pokrájené houby a 2 lžíce sýra, povaříme 2 minuty. Omáčkou zalijeme ravioli, posypeme zbylým sýrem a nasekanou bazalkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.