Kuřecí řezanka na víně s žampiony
60 min.

Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 80gramůŠalotka
- 50mililitrůOlej olivový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 15gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 150mililitrůVíno bílé
- 400gramůBrambory pečené
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 50mililitrůKoňak Armaňak
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
22 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, žampiony na plátky, šalotku nadrobno.
- 2V pánvi rozpálíme olej, přidáme lžíci másla, přisypeme kousky masa, osolíme, opepříme a orestujeme. Přidáme plátky žampionů, šalotku, osmahneme, podlijeme vínem, koňakem a na prudkém ohni necháme téměř vyvařit. Nyní zmírníme oheň, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
- 3Pokrm rozdělíme na talíře a přiložíme opečené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.