Kuřecí řízky s brandy a zakysanou smetanou
65 min.

Ingredience
- 45mililitrůBrandy
- 800gramůKuřecí prsa
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceTymián čerstvý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 125mililitrůVíno bílé
- 100gramůHrozinky
- 225mililitrůZakysaná smetana
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
131 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
124 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z kuřecích prsou nakrájíme řízky, lehce je naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a vložíme do porcelánové nebo kameninová misky. Dobře je k sobě přitlačíme, přikryjeme poklicí a dáme do ledničky marinovat minimálně na 1 hodinu.
- 2Nadrobno nasekáme tymián (několik větviček si ponecháme na ozdobu).
- 3Ve velkém rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme kuřecí řízky, posypeme tymiánem a zalijeme marinádou.
- 4Restujeme, dokud kuře nezíská ze všech stran zlatavou barvu. Řízky během restování několikrát obrátíme.
- 5Přidáme hrozinky, víno a za občasného míchání na mírném ohni dusíme 35-40 minut, dokud kuře není dostatečně měkké.
- 6Zakysanou smetanu rozmícháme s koňakem, nalijeme ji na kuře a ještě chvíli zahříváme. Již nevaříme.
- 7Ozdobíme větvičkami tymiánu, podáváme s rýží a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.