Kuřecí řízky v sladkokyselé omáčce
80 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
 - 1kusChilli paprička zelená
 - 4stroužkyČesnek
 - 4lžíceOmáčka sojová světlá
 - 1kusVejce slepičí
 - 1lžíceSolamyl
 - 500mililitrůOlej rostlinný
 
- Na omáčku
- 300mililitrůAnanasová šťáva
 - 80gramůProtlak rajčatový sterilovaný
 - 1lžíceKečup
 - 30gramůCukr krystal
 - 50mililitrůOcet vinný červený
 - 100mililitrůVoda pitná
 - 1lžíceSolamyl
 
 - Na zeleninu
- 1kusCibule
 - 100gramůPaprika červená
 - 100gramůPaprika žlutá
 - 100gramůPaprika zelená
 - 1kusMrkev kořen
 - 150gramůAnanas
 - 3kusyCibule lahůdková
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1453 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
131 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. V míse je promícháme s jemně pokrájenou papričkou a drobně posekaným česnekem. Přilijeme sojovou omáčku, rozšlehané vejce a Solamyl. Pečlivě promícháme a necháme alespoň 15 minut marinovat.
 - 2V širokém kastrole rozpálíme olej a usmažíme v něm naložené kuřecí nudličky. Dbáme, aby se nám při smažení nudličky neslepovaly. Po usmažení necháme nudličky okapat.
 - 3V mezičase připravíme omáčku. Ananasovou šťávu s rajčatovým protlakem, kečupem, cukrem a červeným vinným octem svaříme. Poté rozmícháme Solamyl ve vodě a omáčku jím zahustíme.
 - 4Všechnu zeleninu očistíme, nakrájíme na kostky, cibuli na osminky a restujeme krátce na rozpáleném oleji. Na závěr přidáme okapané kostky ananasu z kompotu a chvilku ještě restujeme.
 - 5Kuřecí nudličky narovnáme na talíře, poklademe restovanou zeleninou a přelijeme omáčkou. Ozdobíme lahůdkovou cibulkou, kterou jsme nakrájeli na drobná kolečka.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.