Kuřecí roláda s parmazánem
115 min.

Ingredience
- 120gramůStrouhanka
- 120gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 10mililitrůOlej olivový
- 120gramůBazalka
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůSalám Mortadela
- 2stroužkyČesnek
- 1200gramůKuře
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
43 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kuře vykostíme následujícím způsobem: položíme ho hřbetem nahoru na prkénko. Nohy vykloubíme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce.
- 2Postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vytáhnout kostru.
- 3Klouby nohou a křídel přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kosti na nohou a kosti vytáhneme.
- 4Vykostěné kuře rozložíme kůží dospoda a poklademe plátky mortadely tak, aby se mírně překrývaly.
- 5V misce smícháme strouhanku, parmazán, bazalku nebo petrželku, česnek, sůl a pepř. Přidáme rozšlehané vejce a směs pak rozetřeme doprostřed na vykostěné kuře se salámem. Maso zavineme a pevně je utáhneme kuchyňským provázkem, aby náplň při pečení neunikala.
- 6Roládu dáme na pekáč a potřeme olivovým olejem. Pečeme 1 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 200 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.